Zemeņu – krēmsiera kūka, ko nav nepieciešams cept: manas draudzenes labākā recepte

Foto – ekrānuzņēmums

Kad gribas kaut ko garšīgu, nav obligāti jādodas uz veikalu. Šī kūka ir patiešām labākais veids, kā iztērēt zemenes.

Šī ir zemeņu – siera kūka, kuru nav nepieciešams cept. Turklāt to var ļoti vienkārši pagatavot un tā neprasa daudz laika. Vienīgais padoms uzreiz – pagatavojiet to tā, lai pietiek visiem. Jo tā ir tik garšīga, ka visi prasīs papildus porciju.

Sastāvdaļas:

Smilšu cepumi, piemēram, “Selga” – 250 grami
Sviests – 100 grami
Zemenes – 250 grami
Pūdercukurs – 100 grami
Krēmsiers – 300 grami
Saldais krējums – 100 ml
Vēlreiz sviests – 50 grami
Vēlreiz pūdercukurs
Želatīns – 20 grami
Ūdens – 50 ml

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Traukā ar rokām sadrupina cepumus un pievieno izkausētu sviestu. Rūpīgi visu samaisa un ielej formā, kurā veidos kūku. Izlīdzina, visu sablīvē/ saspiež ar glāzes palīdzību, veidojot pamatni.

2. Sagriež dažas zemenes škēlēs un veido no tām maliņu. Liek ledusskapī. Kamēr pamatne sacietē, 250 gramu zemenes samaļ blenderī.

3. Pievieno sasmalcinātajām ogām pūdercukuru, samaisa un liek uz uguns (katliņā). Kad sāk parādīties pirmie burbuļi, ņem nost no uguns un ļauj masai atdzist.

Lasi vēl: Dārznieks Dāvids padalās ar savas ģimenes marinēto gurķu recepti: viena sastāvdaļa ir ļoti neparasta

4. Želatīnu liek bļodā, uzlej ūdeni, samaisa un atstāj atdzist. Krēmsieram pievieno saldo krējumu, izkausētu sviestu, nedaudz pūdercukuru un samaisa.

Foto – ekrānuzņēmums

5. Zemeņu masu un izkausēto želatīnu liek iekšā krēmsiera masā. Samaisa un izlej uz pamatnes. Liek ledusskapī, lai viss sacietē.

6. Pēc dažām stundām zemeņu želeju ieliek karstā ūdenī un lasi samaisa. Kad masa atdzisusi, uz sacietējušās pamatnes liek zemenes un pārlej ar zemeņu želeju. Pēc tam visu liek ledusskapī vismaz uz dažām stundām, bet vēl labāk – uz visu nakti.

Labu apetīti!